Aleix Solà – Marc Sauleda, primers guanyadors sobre terra

– Solà iguala a una victòria amb Fernando Eguren, segon classificat a Bellpuig
– Els campions de 2017, Pau González i Èric Bellver, van debutar amb un tercer lloc al podi

 

Aleix Solà i Marc Sauleda van intercanviar papers amb Fernando Eguren i Arnau Parera i van encapçalar el podi del Ral·li de Bellpuig, primera cita de terra de la temporada 2018. La prova, dominada de principi a final per Solà-Sauleda, autors de quatre dels cinc scratxs en disputa, va viure el retorn dels campions de 2017, Pau González-Èric Bellver, que es van endur un disputat tercer lloc.

La FocuXtreme va canviar els pneumàtics Pirelli d’asfalt per la seva variant de terra amb motiu del 5è Ral·li de Bellpuig, segona cita puntuable per al campionat 2018. La prova havia previst un recorregut de 54,82 km cronometrats, repartits en dos trams, un de llarg de 12,46 km que s’havia de recórrer en tres ocasions, i un de més curt, de 8,72 km al qual es farien dues passades. Un dels condicionants de tota la cursa va ser la meteorologia, que va amenaçar pluja des de la primera especial, tot i que el líquid element no va acabar apareixent al ral·li.

Solà i Sauleda van obrir les hostilitats amb un scratx al primer tram (9:29.2), seguit de ben a prop (1,5”) d’Eguren-Parera, i amb la resta de corredors, començant per Raúl Barrionuevo i Guillem Godayol, distanciats a més de 12 segons. La següent especial va ser l’excepció a la norma, amb millor crono per a Gerard Fontaner-Xavier Jiménez (6:39.6), perseguits a escassa distància pels dos primers classificats, que mantenien, però, l’ordre a l’arribada a la primera assistència.

D’ençà aquesta primera interrupció competitiva, Solà i Sauleda encadenarien scratx rere scratx fins a assolir el triomf, seguits d’Eguren i Parera. El principal pols d’atenció del ral·li quedava, doncs, centrat en el duel pel tercer esgraó del podi, que va implicar un total de quatre pilots: Raúl Barrionuevo, Miquel Pons, Pau González i Gerard Fontaner. Aquest darrer va ser el primer a caure de la lluita, després de retirar-se amb problemes mecànics a la tercera especial.

L’espectacle de la batalla pel podi va generar imatges molt habituals a la FocuXtreme, amb una gran quantitat de pilots lluitant en distàncies mínimes i oferint un gran espectacle al volant. La veterania, però, va ser un grau, i Pau González -Èric Bellver es van acabar imposant.

El campionat inicia tot seguit una llarga pausa al calendari, en alterar la programació de la propera prova per disputar en el seu lloc el ral·li de la Llana, previst el 15 de setembre, i amb una filosofia de trams més propera a la FocuXtreme. La recta final de la temporada, doncs, es presumeix intensa i molt interessant.