Raúl Barrionuevo – Guillem Godayol, guanyadors en el nou format nocturn

• Primera cita històrica de la FocuXtreme disputada de nit i exclusivament amb els fars de sèrie dels cotxes
•PauGonzález-Eric Bellver es mantenen al capdavant del campionat, tot i que amb només 6 punts de marge sobre Barrionuevo-Godayol a manca d’un sol ral·li

 

Raúl Barrionuevo i Guillem Godayol es van imposar a la darrera cita sobre asfalt de la FocuXtreme 2017, disputada , gràcies a la col·laboració del Biela Club Manresa, junt al ral·li 2000 Viratges ,en un inèdit format nocturn i sense il·luminació suplementària permesa als Ford Focus inscrits . El podi el varen completar els líders del campionat, Pau González-Eric Bellver,i Aleix Solà-Jordi Soldevila.

L’organització de la FocuXtreme va aplegar als participants a Manresa per a la disputa del tercer ral·li sobre asfalt de la temporada. Un cop més, la matinal del dissabte, 18 de novembre, es va dedicar a l’entrenament dels tres trams cronometrats de la prova, Castellfollit, Talamanca i Rocafort, als quals es realitzarien dues passades. La gran sorpresa per a tots els corredors, però, arribaria en l’hora escollida per al començament de la cursa: el vespre, fet que precipitava el debut encompetició nocturna per a la gran majoria.

La cita va arrencar amb els líders del campionat, Pau González-Eric Bellver, decidits a deixar enrere l’abandonament a Cervera i escapar al capdavant per tal de sumar els màxims punts, tot aprofitant l’absència dels seus principals perseguidors a la general, Gerard Fontaner i Arcadi Rovirola. Seu va ser el primer scratx del ral·li, encara amb llum natural, al tram de Castellfollit, de 7,55 km (5:30.5). El marge inicial de 3,1 segons sobre Raúl Barrionuevo i Guillem Godayol començaria, però, a reduir-se especial a especial. Els pilots de l’Escuderia Mollerussa van començar a coleccionar millors temps a Talamanca (6:53.4) i Rocafort (4:43.1), fet que els situava a l’arribada de la primera assistència a només dues dècimes dels líders. La tercera posició era, llavors, per a Fernando Eguren-Luis A. Martínez, que mantenien una dura lluita amb Aleix Solà-Jordi Soldevila, en plena recuperació després de cedir uns valuosos 14 segons al primer tram.

 

Aleix Solà-Jordi Soldevila

El bucle decisiu del 2000 Viratges FocuXtreme mantindria l’esquema traçat fins llavors, amb Barrionuevo encadenant scratxs començant per la segona passada per Castellfollit. Amb 5:32.6, superaven en 2,7 segons a González-Bellver, situant-se al capdavant de la prova per primera vegada. Barrionuevo va estirar la distància fins als 13 segons finals gràcies a una gran actuació a Talamanca i
Rocafort, segellant de pas el seu primer triomf de la temporada. Gràcies a aquest triomf, els pilots de l’Escuderia Mollerussa es situen a la segona posició del campionat a només set punts de González-Bellver. Van completar el podi Solà i Soldevila, autors de la remuntada de la cursa.Fernando Eguren-Luis A Martínez i Miquel Pons-Miquel Que van completar el top 5. Al seu darrera van finalitzar Toni Cunillera-Aleix Hernandez, Ramon i Ismael Corney, Robert Robert-Ivan Cano, Josep Molas-Joan Codinachs i l’onzè Focus supervivent, que van compartir els rookies de l’any, Sergi Romeu-David Mas.

 

La FocuXtreme tancarà sobre terra l’edició 2017 els propers 9 i 10 de desembre a Tàrrega.