David López, primer guanyador de la Focuxtreme 2017

 – Cursa sobre asfalt molt igualada i on van brillar els debutants

 – Pau González inaugura el palmarès de la ColinXtreme

David López i Miquel Ibáñez van ser els guanyadors del 3r Rally FocuXtreme, prova d’asfalt inaugural del campionat i que es va celebrar dissabte a Calaf amb gran participació i èxit organitzatiu. Raúl Barrionuevo i el vencedor de la ColinXtreme, Pau González, van ocupar els altres dos graons del podi.

La FocuXtreme 2017 va arrencar dissabte amb el 3r Ral·li FocuXtreme, prova que, com les seves predecessores, es va celebrar sobre asfalt i en un indret secret: en aquest cas Calaf. L’organització plantejava la disputa d’un únic tram que s’havia de recòrrer en tres ocasions.La longitud, però, de l’especial, 17,88 km, posava a prova als pilots, poc habituats fins ara a propostes similars. Tots ells, a més, havien d’adaptar-se als pneumàtics Pirelli P Zero que, des d’aquesta temporada, equipen oficialment els Ford Focus del campionat. La marca italiana, però, va desplaçar a Calaf un equip d’enginyers que van assessorar en el briefing i al final de cada tram a les 22 tripulacions participants, set de les quals eren noves i cinc d’elles afrontaven la seva primera jornada com a pilots.

El primer tram va començar amb sorpresa. Jordi Terradas i Marta Doménech, dos novells no només a la FocuXtreme, sinó també al món dels ral·lis, signaven el primer scratx de la prova amb un registre de 12:28.0, amb David López i Miquel Ibáñez a només 6 dècimes. Aquest prometedor inici, però, es va ensorrar a la segona passada, on una sortida de pista els va deixar fora de competició.

Els hereus en el millor registre parcial van ser Pau González i Èric Bellver, que van signar, de pas, el millor registre de la prova al tram cronometrat, 12:18.9. La segona posició va ser per a David López, que se situava al capdavant de la prova amb 4,8” de marge sobre González, i 6,6” per davant de Raúl Barrionuevo.

El tercer tram decidiria la competició a favor de David López, autor de l’scratx amb 12:20.3, deixant però als seus rivals a escasses dècimes de distància. González, quart a 3”1 no va poder, doncs, concretar la remuntada iniciada a la segona passada; és més, la bona prestació de Barrionuevo, segon a 0,1”, va provocar un canvi a l’ordre del podi, relegant-lo a la tercera plaça. A canvi, però, González es van endur el primer triomf a la ColinXtreme. També es van invertir quarta i cinquena, amb Sergio Cruz desplaçant a Miquel Pons. Cal remarcar també el bon ral·li de Miquel Labarias-Cristian Muñoz, i Gerard Fontaner-Javier Jiménez, sisens i setens, respectivament, malgrat no haver pres part abans en una competició.

La FocuXtreme tornarà el proper 13 de maig a Bellpuig, primera cita sobre terra de la temporada. L’organització vol aprofitar per donar les gràcies a totes les persones que van ajudar a tirar endavant la primera cita de 2017: ajuntaments, ràdios, controls i col·laboradors.