Fernando Eguren-Arnau Parera inauguren a Igualada el palmarès 2018

– Duel elèctric amb Aleix Solà fins el darrer tram del ral·li
– L’absència de l’actual campió, Pau Gonzàlez, obre les opcions al
campionat

Fernando Eguren-Arnau Parera han estat els vencedors de la cita inaugural de la temporada de la FocuXtreme, celebrada sobre lʼasfalt dʼIgualada, després dʼimposar-se en un emocionant duel fins al darrer tram amb Aleix Solà-Marc Sauleda. Miquel Ibáñez-David López han completat el primer podi de 2018, pel qual han lluitat 13 dels 16 inscrits la present campanya de la Challenge.

El 20è Ral·li dʼIgualada reservava als participants de la FocuXtreme un total de 60,14 km cronometrats repartits en tres trams, que sʼhavien de completar en dues ocasions. Bona part dʼaquests seguien el patró habitual del campionat: ràpids, en baixada i molt tècnics.

La cita iniciava amb lʼabsència destacada de Pau Gonzàlez, defensor del títol i que es trobava de viatge, tot i que sʼespera que participi a la resta de ral·lis de lʼany. Aquesta manca cedia el protagonisme a dos dels animadors de 2017, Fernando Eguren i Aleix Solà, que sʼerigien en els primers dominadors de la cursa. El seu cos a cos es mesurava a còpia dʼscratxs en les primeres passades, amb Eguren dominant el tram llarg (14,8 km) i Solà retallant distàncies en els altres dos, de 5,2 i 10,7 km, respectivament, amb un scratx i una segona plaça a escassos dos segons de Miquel Pons. Aquesta situació a lʼequador del ral·li deixava Solà al capdavant amb només set dècimes dʼavantatge sobre Eguren i 21,5” de marge per davant de Miquel Pons.

Amb 30 km encara per davant, Eguren repetía com a pilot més ràpid al tram llarg, aconseguint 4,5” dʼavantatge sobre Ibáñez, que pujava a la tercera plaça provisional, i 6,4” sobre Solà, que es tornava a situar segon. A la segona especial, el pilot de lʼEscuderia La Selva sʼanotava lʼscratx i retallava en 1,8” lʼavantatge del líder, quedant ara en 3,9” a falta dʼun sol tram per a la conclusió. En aquest mateixpunt de la cursa deia adéu Raúl Barrionuevo, un dels seus principals animadors i que venia en plena recuperació des del 5è lloc.

El darrer sector selectiu ha acabat per segellar la classificació, amb un scratx  deMiquel Pons, seguit dʼEguren a 1,6”. El pilot de lʼEscuderia Lleida sʼassegurava,doncs, la primera victòria de la temporada, per davant dʼAleix Solà, que ha acabat a 4,6” en el còmput final, i Miquel Ibáñez, que ha completat el podi, a 33,4”. En el  top 10 han destacat nombroses tripulacions, com ara la formada per Joan  Casanovas-Doménech Caste llet, cinquens classificats, que retorna a la competició després dʼun any sabàtic, o la setena dels debutants en els ral·lis, Roger Roger Bergadà-Francesc Corsellas.

La FocuXtreme tornarà a lʼacció el proper dissabte, 12 de maig, a Bellpuig, primera cita de terra de 2018.El campionat vol agrair el suport dels seus patrocinadors Tallers Girona, Galfer, Pirelli – RVR Services, Àrea Coll de Vic, MP Motorsport, Ca Nʼyxela i Motul, principals responsables de fer possible la seva sisena edició.