Miquel Ibáñez-David López estrenen palmarès a l’asfalt de Lleida

– Marc Cañellas-Marc Sauleda, segons classificats, incrementen el seu  avantatge en el liderat del campionat.

– Problemes mecànics per a Pere Rovira, que només pot ser 9è.

Miquel Ibáñez-David López han sumat el seu primer triomf coincidint amb el II Ral·li  FocuXtreme, celebrat a Lleida el passat cap de setmana i marcat per l’extrema igualdad entre els 20 participants. La segona cita sobre asfalt de la temporada ha
consolidat Marc Cañellas-Marc Sauleda en el lideratge de la FocuXtreme, després  d’aprofitar la punxada dels seus màxims rivals, Pere Rovira-Carles Planell, relegats a la novena plaça després de patir problemes mecànics a la segona especial de la prova. Pel que fa a la ColinXtreme, els millors han estat Oriol Dot-Albert Trasserra.

L’asfalt tornava a prendre el protagonisme coincidint amb la primera prova de tardor de la Challenge FocuXtreme 2016, que aplegava a 20 participants en terres lleidatanes. El format de la competició repetia la recepta ja vista a principi de temporada a Viladrau, amb molt poques hores al matí per reconèixer els tres trams previstos per l’organització, un dels quals en format espectacle.

La quarta cita de la temporada va començar marcada per la igualtat i les mínimes diferències. El primer tram, La Pobla, de 9,6 km, es tancava amb els 12 primers participants en 15 segons, i tots els inscrits dins el mateix minut. Els més ràpids van ser Marc Cañellas-Marc Sauleda, superant en només set dècimes a Ferran VilamitjanaLidia Montaner, i en menys de tres segons a Miquel Ibáñez-David López. Tot seguit tenia lloc l’especial més llarga del ral·li, Granyanella, de 10,1 km, que s’anotaven Ibáñez i López amb mig segon d’avantatge sobre Cañellas-Sauleda, que arribaven al primer service al capdavant. Malgrat això, la notícia del primer bucle i, potser, de tota la competició, arribava en forma de problemes mecànics per a Pere Rovira i Carles Planell. Els favorits al títol 2016 es deixaven 34 segons a l’asfalt y quedaven relegats a la 12a posició de la general, amb uns virtualment insalvables 36,9 segons de dèficit en relació al líder.

Cañellas i Sauleda tenien davant seu una ocasió d’or per incrementar la distància a la  classificació en aquesta fase decisiva del campionat, però lluny de consolidar-se al capdavant, a la següent passada per La Pobla, Miquel Ibáñez donava un cop d’autoritat a la prova, erigint-se com a nou líder amb 2,5 segons d’avantatge. La tercera posición seguia essent per Ferran Vilamitjana, ara perseguit per Miquel Pons, quart a 11 segons. La segona passada per Granyanella mantenia la tònica, amb Ibáñez signant un nou scratx (això sí, compartit amb Pere Rovira, que va marcar el mateix temps) i ampliant en 5,5 segons extra la seva diferència amb Cañellas.
Tancaria el ral·li el tram espectacle del circuit de karting de Juneda, una manera molt especial de posar la cirereta a la segona experiència de la FocuXtreme sobre asfalt. Els 2 km programats en dues passades, els scratxs dels quals es van repartir Iván Alba i Miquel Pons, no van portar canvis significatius a la classificació, més enllà de l’ascens a la setena plaça de Pere Calvo. La reacció en el segon bucle, doncs, donava el primer triomf en el palmarès de Miquel Ibáñez i David López, que han compartit podi amb els nous líders en solitari del campionat, Marc Cañellas-Marc Sauleda, i amb Ferran Vilamitjana-Lidia Montaner. Pere Rovira només va poder acabar en novè lloc, fet que l’obligarà a reaccionar en la propera cita de la Challenge, prevista sobre terra a Torrefeta el 5 de novembre.
 

Resultat final II Ral·li FocuXtreme:

1. Miquel Ibáñez-David López (Motor Club Sabadell), 34:02.9
2. Marc Cañellas-Marc Sauleda (Moto Club Igualada), a 7.6
3. Ferran Vilamitjana-Lídia Montaner (Escuderia La Garrotxa), a 15.6
4. Oriol Dot-Albert Trasserra (Escuderia La Garrotxa), a 25.2
5. Miquel Pons-Marc Que (Moto Club Igualada), a 26.6
6. Sergio Cruz-Luuka Larrosa (Escuderia Osona), a 37.7
7. Pere Calvo-Marc Batlle (Escuderia Motor Terrassa), a 41.2
8. Fernando Eguren-Luis Ángel Martínez (Escuderia Lleida), a 41.3
9. Pere Rovira-Carles Planell (Escuderia Mollerussa), a 46.3
10. Josep Ma Castillejo-David Cendra (Escuderia Mollerussa), a 53.2
11. Marc Ventura-Eduard Pujadas (Escuderia Baix Empordà), a 57.1
12. Abel Torrelles-Jesús Torrelles (Escuderia Lleida), a 1:00.4
13. Iván Alba-Ramon Segarra (Escuderia Mollerussa), a 1:30.8
14. Robert Robert-Oriol Espínola (Escuderia Costa Daurada), a 2:22.2
15. Josep Maria Mató-Marc Velázquez (Escuderia Costa Brava), a 2:23.7
16. Josep Molas-Isaac Pujol (Escuderia Gironella), a 2:27.6
17. Roger Aymerich-Josep Admetlla (Peu a Baix Motorsport), a 2:41.4
18. Guillermo Álvarez-Alberto Fernández, a 2:53.1
19. Moisés Marimón-Xavier Estalella (Escuderia Mollerussa), a 3:15.1
Abandonaments
Barrionuevo-Hernández (Auto Club Ronçana)