Pau Gonzàlez i Èric Bellver, primera victoria i lideratge de la Focuxtreme

– Màxima igualtat en la segona cita sobre asfalt de la temporada, que es va decidir per segons
– El campionat arriba al seu equador sense repetir guanyador en les tres proves celebrades

 

Pau Gonzàlez i Èric Bellver es van imposar en un igualadíssim Ral·li Vila de Casserres, tercera cita puntuable de la challenge FocuXtreme, segona sobre asfalt de la temporada. Els pilots de l’escuderia Penedès sumaven d’aquesta forma el seu primer triomf al certamen i es mantenen al capdavant de la classificació coincidint amb el pas de l’equador del campionat. Van completar el podi Gerard Fontaner-Xavier Jiménez i Raúl Barrionuevo-Àxel Coronado, mentre què Fernando Eguren, cinquè scratch, es va endur la ColinXtreme.

La bona salut dels ral·lis sobre asfalt de laFocuXtreme no és pas cap secret. En aquesta ocasió, Casserres va rebre els 21 corredors del campionat, una xifra impressionant i que no té igual al panorama de copes monomarca a tot el territori català i estatal. El programa competitiu comprenia tres passades a dos trams de 7,85 i 9,81 km, respectivament, traçats amb la col·laboració del Biela Club Manresa i Alta Competició, i l’indispensable recolzament dels ajuntaments de Casserres, Puig-Reig, Montclar i Montmajor.

Participant de la Focuxtreme al centre de Casserres

La prova va arrencar demostrant el bon pols que li ha pres al campionat Arnau Ferré. Tot i ser un debutant, seu va ser el primer scratx al tram curt (4:59.9), malgrat que les diferències eren mínimes, amb el top 5 en 4 segons i els deu primers separats per 11,6”. La neutralització de la segona especial, però, va fer tornar als participants a l’assistència per preparar el segon bucle de la prova.

Ferré va repetir millor registre a la segona passada pel tram A1, rebaixant en 9 dècimes el registre de l’anterior passada. La igualtat, però, seguia essent la tònica, amb Pau Gonzàlez i Èric Bellver a només quatre dècimes, i Miquel Labarias-Cristian Muñoz a ,1”. El lideratge, encara en mans de Ferré, va canviar de detentor en el primer pas a ritme competitiu pels 9,81 km del tram B, que va dominar Gonzàlez amb un registre de 6:17.8, amb un notable marge de 3,1” sobre Gerard Fontaner-Xavier Jiménez. Ferré, quart, es va deixar 6 segons, caient en conseqüència a la segona posició provisional a 1,1” del pilot de l’Escuderia Penedès. En tot cas, un top 3 separat per només 4,5” deixava totes les opcions obertes de cara als darrers 20 km cronometrats.

El darrer bucle va veure la gran reacció final de Gerard Fontaner, autor dels dos scratxs en joc que el van catapultar fins a la segona posició. A aquesta alçada de la prova la igualtat va ser màxima, com prova el fet que en el tram A3 els cinc primers van entrar separats per només 1,1”. El gran damnificat, però, va ser Ferré, que va caure a la quarta plaça, cedint el tercer lloc del podi a un regular Raúl Barrionuevo. No va canviar la identitat del guanyador, Pau Gonzàlez, que manté el lideratge de la FocuXtreme coincidint amb l’aturada estival de la challenge. La ColinXtreme va ser a Casserres per a Fernando Eguren-Luis Ángel Martínez, que van signar una molt bona prova mantenint-se sempre en el top 5.

El campionat es pren ara un respir abans de tornar el proper 2 de setembre amb la celebració del Ral·li de terra de Cervera, primer tram de la recta final que inclou la tercera i darrera cita d’asfalt, el 14 d’octubre, i el punt final, el 4 de novembre a Torrefeta.