Pau Gonzàlez i Èric Bellver, campions de la Challenge FocuXtreme 2017

– Aleix Solà i Jordi Soldevila s’enduen la victòria i la ColinXtreme a la terra de Tàrrega, darrera cita de la temporada
– Una sortida de pista descarta a Raúl Barrionuevo-Guillem Godayol de la lluita pel títol i tanquen la temporada com a sotscampions

 

Pau González i Èric Bellver són els nous campions de la FocuXtreme, que va tancar la seva edició 2017 al ral·li de terra de Tàrrega. En aquesta cita els honors van ser per a Aleix Solà i Jordi Soldevila, que van compartir el darrer podi anual amb Fernando Eguren-Luis Ángel Martínez i els nous detentors del títol. La lluita pel títol de la FocuXtreme va capitalitzar l’atenció de la darrera cita de 2017, celebrada el passat cap de setmana a Tàrrega. Sobre la terra lleidatana, superfície que va donar la raó de ser a aquest campionat, es decidiria la lluita entre Pau González-Èric Bellver i Raúl Barrionuevo-Guillem Godayol, que arribaven a aquesta cita separats per només 8 punts. La prova va aplegar a una inscripció inferior, una circumstància motivada pel canvi de data de la competició, fet que no va restar igualtat ni atractiu. El menú per als participants reflectia dues passades a un tram de 19,59 km, el més llarg de la temporada, i un segon sector selectiu de 9,93 km que s’havia de recórrer també en dues ocasions.

L’emoció pel campionat va quedar gairebé decidida en el primer tram. Una sortida de pista de Barrionuevo-Godayol els va fer perdre més de 6 minuts i tota opció de podi. En conseqüència, González-Bellver en tenien prou amb finalitzar la cursa per sentenciar el títol. El lideratge de la prova era a aquestes alçades per a Aleix Solà i Jordi Soldevila, els únics que van trencar la barrera dels 15 minuts al tram llarg (14:55.6), fet que els elevava al capdavant amb un notable marge de 15 segons sobre Gerard Fontaner-Arcadi Rovirola i de gairebé 21 sobre González-Bellver. La notable diferència dels pilots de l’Escuderia La Selva va arraconar l’emoció del ral·li a la lluita pel podi, que va implicar a fins a quatre tripulacions a partir del segon tram. Eguren-Martínez lideraven les opcions, situant-se en segon lloc a 19,5” dels líders.

El segon bucle de la competició no va alterar l’escenari al capdavant. Un nou scratx al tram llarg de Solà-Soldevila (14:48.4) deixava la prova a les seves mans, seguits d’un sòlid Fernando Eguren. González-Bellver completaven el podi amb la joia afegida del títol de campions. Van quedar descavalcats dels llocs d’honor Miquel Pons-Marc Que, obligats a abandonar per un cop a una roda a la recta final del tram.

Aleix Solà – Jordi Soldevila, guanyadors a Tàrrega

 

La FocuXtreme tanca la seva quarta edició històrica amb una gran satisfacció pel nivell de competitivitat demostrat per pilots i copilots, fet que situa el campionat com una referència a nivell formatiu a la Península. L’organització comença ja mateix a treballar amb més ganes que mai en la propera edició de la Challenge, tot agraint el suport rebut per part dels patrocinadors, col·laboradors i organitzadors, i que ens ajuden a tirar endavant aquest projecte dins el món que més ens apassiona.