Triomf de Gerard Fontaner a Cervera; màxima igualtat al campionat

– Fontaner suma la seva primera victòria del campionat en una prova molt exigent

– Pau González manté el lideratge del campionat, tot i que amb un marge de només 2 punts sobre Gerard Fontaner

 

Gerard Fontaner va estrenar el seu palmarès aquesta temporada amb una impecable victòria a Cervera, prova on els 18 participants de la FocuXtreme van tornar a compartir espai i protagonisme amb els millors pilots del Campionat d’Espanya. El pilot de l’Escuderia La Selva va compartir el podi amb Fernando Eguren i Raúl Barrionuevo, calaix on la gran absència va ser Pau Gonzàlez, obligat a abandonar al darrer tram d’enllaç per avaria mecànica. Aquesta baixa deixa molt obert el certamen a falta de només dues cites per a la seva conclusió.

Es preveia un ral·li complicat per als 18 Ford Focus participants a Cervera. I ho era per un motiu de pes. El llistat de sortida els situava a la cua dels centenar participants que hi participaven, fet que complicaria l’estat de les especials. Les circumstàncies, doncs, obligarien a tots ells a afinar al màxim el pilotatge i, sobretot, cuidar els vehicles.

Fernando Eguren i Luis Ángel Martínez van ser els més ràpids en els primers 11,6 km cronometrats (9:23.3), avantatjant en 1,9” al líder del campionat, Gerard Fontaner, copilotat en aquesta prova per Arcadi Rovirola. La igualtat tornava a ser, com és habitual a la FocuXtreme, màxima, i ho prova el fet que el top 6 estava separat per només 7 segons. No es mourien els temps en aquest primer bucle, donada l’anul·lació de la segona especial.

El ral·li de Cervera, doncs, es decidiria en només dos trams. Els supervivents, doncs, van sortir en mode ‘maximum attack’ en la repetició de l’especial, com prova el crono de Pau González (9:03.8), millor dels corredors al parcial i amb un marge de 7,4”. El pilot de l’Escuderia Penedès assolia, doncs, la segona posició provisional. Menys fortuna per a Arnau Ferré, sisè provisional a l’inici del sector selectiu, i que va haver de dir adéu per avaria mecànica. Un altre dels favorits al podi, Aleix Solà, quedava també descartat en cedir tres minuts per una punxada.

Amb 5 corredors en 18 segons, el podi es decidiria en els darrers 11 km de prova. Fontaner va sumar el seu primer scratx a Cervera, el més decisiu (9:51.4), rubricant el seu triomf final, importantíssim en clau campionat. Fernando Eguren, tercer a l’especial, va certificar el segon lloc absolut, i Raúl Barrionuevo, segon al tram, va tancar el podi. I on va acabar Pau González? El líder del campionat va haver de dir adéu al tram d’enllaç per avaria mecànica, un abandonament amb gran transcendència a la classificació, ja que d’aquesta manera cedia bona part de l’avantatge cimentat a la primera meitat del certamen, que queda ara reduït a dos punts sobre Fontaner. Aquest canvi no va ser l’únic de darrera hora, ja que també hi va haver moviment a la quarta posició, donada la penalització per a Miquel Pons, que promocionava a aquest lloc Miquel Labarias-Cristian Muñoz.

La FocuXtreme tornarà el proper 14 d’octubre amb la disputa de la darrera cita secreta d’asfalt de la temporada. Un cop més es repetirà el format habitual de ral·li secret.

Classificació final