Aleix Solà guanya a Vidreres i comprimeix la lluita pel títol

•La distància entre Solà i el líder del certamen, Fernando Eguren, es redueix a només 20 punts a falta de dues curses.

•Ral·li molt exigent per a tots els participants que va provocar nombrosos abandonaments.

 

Aleix Solà augmenta la pressió de la lluita pel títol en imposar-se al Ral·li de Vidreres, quarta cita puntuable de la FocuXtreme 2018. El pilot de lʼEscuderia La Selva va dominar cinc dels sis trams cronometrats, agafant un confortable marge respecte a Miquel Ibáñez-David López, que sʼestrena al podi aquest 2018, i el líder del campionat, Fernando Eguren, que veu reduït la seva diferència al capdavant de la general a només 20 punts.

La FocuXtreme tornava a la terra a Vidreres amb moltes incògnites i tot per decidir. La victòria de Fernando Eguren al Ral·li de La Llana, combinada amb la baixa dʼAleix Solà, deixava molt poc marge per a aquest si és que encara volia mantenir opcions dʼassolir el títol de la Challenge. Així que, mentre que Eguren encara es podia permetre una errada, per a Solà només servia la victòria.

El recorregut presentava un repte notable per a tots els corredors. El roadbook contemplava tres passades a dos trams nous, de 10,3 i 6,5 km, respectivament, tots dos molt tècnics i sense massa escapatòries, fet que penalitzaria en excès els errors.

Aleix Solà va anar per feina des de bon inici. Seus van ser els dos primers scratxs del dia, sempre per davant de Miquel Ibáñez-David López i de Fernando Eguren-Arnau Parera, que es con solidaven com els principals perseguidors. Aquesta lluita també implicava Miquel Pons-Marc Que, tot i que el problemàtic tram tres va acabar de descartar-los. Una sortida de pista els va condemnar a la repesca, via SuperRally, però ja lluny de tota opció de signar un bon resultat. Ensurt també en aquesta especial per a Solà, que va cedir una mica de temps i lʼscratx a Eguren.

Des de llavors, Aleix Solà va encadenar millors registres fins arribar al darrer sector selectiu, augmentant el seu marge i també el botí de punts de cara al campionat respecte a un Eguren que va haver de conformar-se amb el tercer lloc. I és que només 3,8 segons el van separar de Miquel Ibáñez, que assolia, així, el seu millor resultat de la temporada.

Van completar la classificació només quatre tripulacions més, fet que prova la duresa de la cursa: Joan Casanovas-Albert Ribas (4t lloc), Antoni Cunillera-Aleix Hernàndez (5è), Jordi Sandoval-Mercè Bonvehí (6è) i Roger Bergadà-Francesc Corsellas (7è).

Aquest resultat rellança la batalla pel títol a només dues proves per a la conclusió. Fernando Eguren-Arnau Parera conserven el lideratge amb 150 punts, 20 més que Solà. El tercer lloc és per a Miquel Pons-Marc Que, amb 69, però el seu abandonament ha vist reduït el marge en relació a Miquel Ibáñez-David López, que en sumen tres menys. Tot obert, doncs, de cara a la propera cita del calendari, el Ral·li 2000 Viratges, que celebra la seva 57a edició els propers 17 i 18 de novembre.

Des del campionat agraïm la impecable organització del Rally de Videreres i la col·laboració de tots els nostres patrocinadors: Motul, Pirelli-RVR Racing, Àrea Coll de Vic, MP Motorsport, Galfer, Tallers Girona i Restaurant Ca nʼYxelà.

[Classificació final Rally de Vidreres]