Fernando Eguren-Arnau Parera, campions de la Challenge Focuxtreme 2018

 

• Joan Casanovas-Albert Ribas estrenen el seu palmarès alc ampionat imposant-se al 2000 Viratges.
• Aleix Solà i Miquel Ibáñez-David López completen, per aquesto rdre, el podi a Manresa i el de la Challenge 2018.

 

Fernando Eguren-Arnau Parera van tenir prou amb una quarta posició al Ral·li 2000 Viratges per segellar el títol de la FocuXtreme 2018. Els guanyadors de lap rova van ser Joan Casanovas-Albert Ribas, que es van imposar a Aleix Solà i a Miquel Ibáñez-Marc López, els quals, després de l’abandonament de Miquel Pons-Marc Que, escalen fins a la tercera posició final al campionat.

El Biela Club Manresa va encapçalar un any més l’organització del 2000 Viratges, prova d’asfalt que tancava la sisena edició de la ChallengeF ocuXtreme. La cita decidiria el campió 2018 entre Fernando Eguren (que entenia prou amb acabar en el top sis) i Aleix Solà, que necessitava guanyar i esperar un error del seu rival. També quedava pendent el tercer esglaó del certamen.

La cita va arrencar amb la pressió de Solà, que es va anotar el primer scratx,seguit molt de prop per uns inspirats Joan Casanovas-Albert Ribas, que sumaven un segon lloc a l’especial inaugural i el millor temps a la segona. Entretant, Eguren mantenia els nervis a la quarta plaça, lluny dels líders. El segon bucle de la competició arrencaria sense Miquel Pons-Marc Que, que van patiruna sortida de carretera al primer tram i van dir adéu a la prova i a bona part de les opcions d’assolir la ‘medalla de bronze’ a la general.

El duel entre Aleix Solà i Joan Casanovas seguia al límit a la tercera especial,fins a l’extrem que tots dos van fer exactament el mateix temps, fet que mantenia la diferència congelada en 2,6” a favor del pilot de l’escuderia La Selva. La segona passada a Taurons, tram de 7 km, també va repetir l’escena de la primera passada, amb un magnífic temps de Joan Casanovas, que s’imposava per 13,9 segons a Solà, autor d’un error al tram que va provocar l’intercanvi de posicions final.

El tercer bucle de la competició acabaria per decidir el guanyador de la prova, però davant l’anul·lació d’aquesta passada, es va donar el ral·li per acabat. Fernando Eguren, doncs, segellava amb el quart lloc el títol de la FocuXtreme. Al podi de Manresa, entre tant, Joan Casanovas-Albert Rivas es feien amb el seu primer triomf al campionat, seguits de Solà i de Miquel Ibáñez-David López, que escalen a la tercera plaça final a la Challenge.

Van tancar el top cinc Ramon Corney-Marc Velázquez, que es van mantenir en determinats moments a prop de les places de podi junt amb els sisens classificats, Roger Bergadà-Francesc Corsellas. Sergi Romeu va ser setè, precedint els germans Carne, Carles i Marc, que van debutar en els ral·lis amb un prometedor vuitè lloc, just per davant de la segona tripulació de germans en competició, Jose i Jorge Nava.

La Challenge FocuXtreme agraeix la col·laboració de tots els patrocinadors que fan realitat aquesta aposta per la base de l’automobilisme. Des d’aquest mes inicien els preparatius per a l’edició 2019.

Classificació final Ral·li 2000 Viratges
Classificació final FocuXtreme 2018