FocuXtreme ‘salvatge’ a Vidreres 

– Dani Muntadas i Oriol Vives s’enduen la seva primera victòria anual i deixen gairebé sentenciada l’edició 2015 de la Challenge.

– Prova espectacular donada l’extrema dificultat del terreny i el ritme frenètic de la carrera, que feia pagar molt cara qualsevol errada.

La Challenge FocuXtreme 2015 ha viscut a Vidreres el seu clímax, segellat amb el primer triomf aquesta temporada de Dani Muntadas i Oriol Vives, que acaricien gràcies a ell el títol. La parella de l’Escuderia Costa Brava ha protagonitzat un ral·li sense errors tot i les dificultats del recorregut, que han deixat en no res les esperances dels fins ara segons classificats a la general, José J. Hurtado i Carlos Vega, que han hagut de dir adéu a la quarta especial per avaria mecànica com a conseqüència d’un mal aterratge a un salt. Han completat el podi Pere Rovira i Luis A. Torrado, guanyadors al seu torn de la ColinXtreme, i Sergio Cruz i Antoni Viñas, protagonistes aquí del seu primer calaix anual. Els Focus han tornat a ser protagonistes en majúscules de la competició, acaparant el 50% de la inscripció (24 de 48), i també evidenciant la seva proverbial fiabilitat, ja que dels 30 vehicles que han assolit el podi d’arribada, 17 participaven a la FocuXtreme.

La setena edició del Ral·li de Vidreres prometia un recorregut espectacular, molt ràpid i amb zones d’extrema dificultat que posarien en seriosos problemes als 24 participants a la FocuXtreme. Dani Muntadas i Oriol Vives han pres la sortida amb el ganivet entre les dents. El seu 12:22.0 en els 12,5 km del tram A1 els situaven, de bon començament, al capdavant de la general amb uns contundents 16 segons de marge sobre els millor de la resta, José J. Hurtado i Carlos Vega. Arrencaba bé el ral·li per als pilots de l’Escuderia Costa Brava, que no han perdut pas el lideratge en els 7 km del segon sector selectiu, on s’han imposat els nous segons classificats provisionals, Oriol Dot i Albert Trasserra (6:45.3).

Focuxtreme - Vidreres '15El segon bucle de la competició iniciava a mode de dejàvu, amb Muntadas-Vives assenyalant l’scratx i avantatjant en 13 segons extra a Hurtado-Vega i en 15 a Cañellas-Sauleda, que començaven a compensar km rere km els 38 segons cedits en l’esoecial que havia donat el tret de sortida a la prova. En el següent tram, però, arribava el primer moment clau del ral·li i, potser, del campionat, amb l’abandonament d’Hurtado i Vega després de deixar seriosament tocat el seu Focus, incident que perjudica molt seriosament les seves opcions de batallar pel títol. Aquesta retirava promocionava a la segona posició Rovira, que afrontava els darrers 20 km cronometrats amb 33 segons de dèficit en relació al líder, i premiava amb la tercera a uns regulars Sergio Cruz-Antoni Viñas.

Amb un tercer i definitiu bucle es posava la cirereta a un espectacular ral·li de Viderers. I aquesta fase decisiva ha començat amb el tercer scratx consecutiu en el tram llarg per a Muntadas y Vives. Amb el trofeu de guanyadors virtualment a les seves mans, els 7 km cronometrats finals han estat un mer tràmit previ al podi final, en el qual progresaven del segon al primer calaix, un primer èxit anual arrodonit, a més, amb la setena posició scratx. Més emoció hi ha hagut en la definició de la segona posició, que finalment ha estat per a Rovira-Torrado per davant de Cruz-Viñas, separats per només 3 segons. Rovira i Torrado, a més, van ser els guanyadors de la ColinXtreme en aquesta ocasió.

Un total de 17 Ford Focus de la Challenge, dels 24 que van prendre la sortida, han trepitjat la línia d’arribada. Entre ells figuraven els debutants de 2015 Joan Cañiz, Sergi Sureda y Alba Rubí, a més de Josep Molas, que arrodonia el seu bateig FocuXtreme a Vidreres amb un bon 13è lloc.

La FocuXtreme 2015 posarà el punto final el proper 7 de novembre amb motiu del ral·li de Torrefeta. Dani Muntadas i Oriol Vives tindran prou amb sumar quatre punts per anotar-se matemàticament el títol, que només Hurtado i Vega podrien prendre’ls-hi matemàticament.

Patrocinadors