Javier Hurtado domina a Cervera i comprimeix la general del campionat

– Segon triomf consecutiu d’Hurtado-Vega aquesta temporada.

– Muntadas-Vives repeteixen com a vencedors de la ColinXtreme i conserven el lideratge del campionat, amb 11 punts d’avantatge.

 

Javier Hurtado i Carlos Vega, rookies a la FocuXtreme aquesta temporada, han assolit al Ral·li de Cervera la seva segona victòria consecutiva de la temporada i reivindiquen, de pas, la seva candidatura al títol, retallant a només 11 punts el seu desavantatge en relació als líders de la provisional, Dani Muntadas i Oriol Vives, segons a terres lleidatanes i s’han imposat a la ColinXtreme. Han completat el podi Oriol Dot i Albert Trasserra, després d’una cita marcada un cop més per l’extrema igualtat dins el top 10 i a la qual les diferències generals han estat mínimes.

Cervera reservaba als 19 participants inscrits a la FocuXtreme una cita més curta, amb només dos trams que s’havien de fer en dues ocasions. El repte era majúscul, i penalitzava sobremanera qualsevol petit error. Hurtado i Vega van mostrar les seves credencials de bon principi. Seus han estat els dos primers scratxs de la prova, aconseguits, tot sigui dit, amb diferències d’escassos segons en relació a un nodrit grup de perseguidors, que encapçalaven Oriol Dot i Albert Trasserra, segons a 13”; Dani Muntadas i Oriol Vives, tercers a 17”, i Pere Rovira i Carles Planell, quarts a 19”. Els més perjudicats a l’arribada de la cursa a la primera i única assistència eren Arnau Ferré i Albert Garcia, que després de signar el tercer millor crono a la primera especial, es deixaven 1:03” a la segona, quedant del tot descartats pel triomf.

La segona meitat del ral·li iniciava amb un avís de Muntadas, que es feia amb el seu primer scratx per pujar fins a la segona posició i desplaçar a la tercera a Dot. També creixia fins a la quarta posició Joan Soler, autor d’un bon registre que el deixava a 40 segons del líder i a 16” del tercer calaix del podi.

Equips Cervera15

Les diferències eren mínimes abans d’afrontar els darrers 10,6 km contra el cronòmetre. En aquest darrer tram, Javier Hurtado no ha donat opció, fent-se amb el tercer scratx del dia i la seva segona victòria consecutiva de la temporada, un cop més per davant de Muntadas, que encadenava al seu torn el tercer segon lloc de l’any. No ha resultat suficient el darrer esforç de Soler, que malgrat un gran resorgiment final, ha quedat a cinc segons del podi, que ha completat Oriol Dot.

A Cervera, la ColinXtreme ha estat per a Dani Muntadas i Oriol Vives, que conserven també el lideratge de la provisional de la FocuXtreme, tot i que amb només 11 punts de marge sobre Hurtado i Vega. Vidreres acollirà, el proper 26 de setembre, la penúltima cita del campionat.

 FX logo

Ral·li de Cervera, classificació general final FocuXtreme:

 

1. Javier Hurtado-Carlos Vega (Escuderia Costa Daurada) 33:26”

2. Dani Muntadas-Oriol Vives (Escuderia Costa Brava), a 26”

3. Oriol Dot-Albert Trasserra (Escuderia Garrotxa), a 37.1

4. Joan Soler-Isaac Pujol (Escuderia Garrotxa), 43”

5. Marc Cañellas-Marc Sauleda (Moto Club Igualada), a 1:12”

6. Fernando Eguren-Juan Moreno (Escuderia Lleida), 1:24”

7. Sergio Cruz-Antoni Viñas (Escuderia Osona), a 1:30”

8. Jon Davoz-Vicky Gorriz (PCR Sport), a 1:37”

9. Pere Rovira-Carles Planell (Escuderia Mollerussa), 1:38”

10. Raúl Barrionuevo-Guillem Paredes (Auto Club Ronçana), a 2:04”

11. Jordi Moreno-Ana Tizón (Escuderia Motor Terrassa), 2:20”

12. Pere Calvo-David Cárdenas (Escuderia Motor Terrassa), a 2:27”

13. Eduard Rojas-David Cendra (Motor Club Sabadell), a 2:48”

14. Joan Cañiz-Verònica Díaz (Moto Club Igualada), 3:08”

15. Arnau Ferré-Albert Garcia (Escuderia Motor Terrassa), a 3:16”

16. David López-Glòria Doménech (Moto Club Sabadell), a 3:39”

Patrocinadors