Joan Casanovas – Albert Ribas inauguren a Valls el palmarès 2019

Joan Casanovas – Albert Ribas han estat els vencedors de la cita inaugural de la temporada de la FocuXtreme, celebrada sobre l’asfalt de Valls, després d’imposar- se a l’equip Robert Robert – Ivan Canó. Josep Joan Riera – Laura Fenoy han completat el primer podi de 2019.

El Xè Ral·li Ciutat de Valls reservava als participants de la FocuXtreme un total de 60 km cronometrats repartits en tres trams, que s’havien de completar en dues ocasions. Bona part d’aquests seguien el patró habitual del campionat: ràpids, en baixada i molt tècnics.

La cita s’iniciava amb Joan Casanovas – Albert Ribas com a favorits, ja que la resta de participants debutaven com a pilots. La lluita es va veure en la resta de graons del podi, on Robert – Cano van defensar i mantenir la segona posició des de el primer moment.

Al final de la primera secció, Gerard Ortiz – Gerard Taberner estaven en tercera posició, que van perdre per un petit error acabant el ral-li en cinquena posició.

El darrer sector selectiu ha acabat per segellar la classificació, una penalització d’un minut dels germans Carné al tocar la “xicane”, els feia perdre el podi i els relegava a la última posició. L’equip Alex Vila – Andres Pascual anaven de menys a més en el seu debut, acabant en un merescuda quarta plaça.

La FocuXtreme tornarà a l’acció el proper dissabte, 8 de juny, a Solsona, primera cita de terra de 2019, un ralli nou per tots que de segur ens farà vibrar altre cop. El campionat vol agrair el suport dels seus patrocinadors Tallers Girona, KUMHO – ASR Tyres, Àrea Coll de Vic, MP Motorsport, Ca N’yxela i Motul, principals responsables de fer possible la seva setena edició.