Joan Josep Riera – Laura Fenoy, primers guanyadors sobre terra

  • Joan Josep Riera-Laura Fenoy han estat els vencedors de la primera cita en terra de la FocuXtreme, celebrada al Solsonès. Gerard Ortiz – Gerard Taberner han completat el podi

En aquesta ocasió la FocuXtreme va canviar els seus pneumàtics Kumho d’asfalt per la seva variant de terra en motiu del 10è ral.li Solsonès, segona cita del campionat 2019. La prova havia previst un recorregut de 54,40 Km cronometrats, repartits en tres trams, un de llarg de 10Km que s’havia de recórrer en tres ocasions, un de més curt de 6,5km que també s’hi feien tres passades, i un tercer de 4,75Km al circuit “Els Galls” rematava el ral-li.

Un dels condicionants de la cursa va ser la calor i la pols, que sumat a la exigència extrema dels trams, va fer patir d’allò més als equips de la VII Challenge FocuXtreme exigint el màxim tant a les muntures com als pilots/copilots. Resultat, nomes dos equips van arribar fins al podi de la plaça del Camp de Solsona.

Casanovas – Ribas van començar dominant el ralli, pero una sortida al segon tram van impedir que lluitessin per la victòria final. Alex Vila-Andreu Pascual també varen abandonar al mateix tram per averia mecànica.

A partir d’aquí, bona part de la lluita la van marcar els equip de Joan Josep Riera- Laura Fenoy i Robert Robert – Oriol Espinola. Aquests últims, desprès de varis problemes mecànics varen dir adeu a les seves possibilitats de podi.

Gerard Ortiz – Gerard Taberner, no exempts de problemes, varen saber gestionar la mecànica amb una progressió constant que els va portar a la segona posició del podi.

La FocuXtreme tornarà a l’acció el proper dissabte, 29 de juny, a Osona, on l’asfalt ens torna esperar. El campionat vol agrair el suport dels seus patrocinadors Tallers Girona, KUMHO – ASR Tyres, Àrea Coll de Vic, MP Motorsport, Ca N’yxela i Motul, principals responsables de fer possible la seva setena edició.