Marc Cañellas-Marc Sauleda, campions de la FocuXtreme 2016

– Pere Rovira-Carles Planell s’enduen el triomf a Torrefeta i repeteixen com a sotscampions.
– Josep Ma Castillejo i Zwentiboltd Torres, vencedors de la darrera ColinXtreme de la temporada.

 

El Ral·li de Terra Torrefeta i Florejacs-El Llor va posar la cirereta a la quarta edició de la Challenge FocuXtreme, que ha coronat com a nous campions a Marc Cañellas i Marc Sauleda. Els pilots del Moto Club Igualada, tercers classificats a la cita final, es van imposar matemàticament al vencedor, Pere Rovira, que repeteix com a sotscampió per quarta temporada consecutiva. Va completar un podi decidit per dècimes Fernando Eguren, copilotat en aquesta ocasió pel campió de la challenge 2015, Dani Muntadas. En la ColinXtreme es van estrenar com a vencedors Josep Maria Castillejo i Zwentibold Torres.

L’amenaça de la pluja va ser una companya de viatge durant la totalitat del Ral·li de Torrefeta i Florejacs-El Llor, cinquena i definitiva cita de la Challenge FocuXtreme 2016. La inscripció va aplegar 22 participants, entre els quals s’estrenaven Àlex Vilella i Imma Cargol, tripulació que va aprofitar aquesta prova de terra a mode de preparació de cara a la propera temporada.

El ral·li va arrencar amb un duel a tres des del primer tram. Pere Rovira i Carles Planell s’anotaven el primer scratx del cap de setmana amb 4”4 de marge sobre Marc Cañellas i Marc Sauleda, avantatge que quedaria neutralitzat a la primera passada pel tram B, el més llarg del recorregut, amb 11,6 km. En aquest cas, el millor registre seria per a Fernando Eguren i Dani Muntadas, 3,1 segons per davant de Cañellas i amb Rovira en el cinquè lloc, cedint uns 12 segons que l’endarrerien a la segona posició de la classificació provisional, a 4,5” del líder del campionat.

El segon bucle mantenia la tònica de les petites diferències dins el top cinc, alhora que consolidava Marc Cañellas com a líder, després de repetir scratx al tram B. La diferència en relació a Rovira s’incrementava fins als 15”, mentre que Ferran Vilamitjana, autor del millor registre al tram A, mantenia un intens frec a frec amb Fernando Eguren pel darrer esglaó del podi.

Amb dos trams i una superespecial per acabar, el ral·li estava lluny de decidir-se. I com a prova, la punxada que va patir Cañellas a l’especial A3, que el va endarrerir 17 segons i el va relegar a la segona plaça. L’hereu al capdavant era Pere Rovira, que assolia la posició de privilegi després de marcar el seu segon scratx de la prova. De fet, el corredor de l’Escuderia Mollerussa refermava la seva candidatura al triomf final amb un excel·lent registre al tram B3, a quatre dècimes del més ràpid, Fernando Eguren.

A 1.400 metres de la conclusió de la prova, fixada després d’una espectacular superespecial disputada en condicions molt difícils per la pluja i el fang, Rovira tenia la victòria a l’abast, però l’ordre del podi quedava separat per escassos segons. Cañellas gaudia de només un segon de marge sobre Fernando Eguren, i de tres sobre Ferran Vilamitjana, que tancava el top quatre.

La darrera passada no va decebre els aficionats. Vilamitjana va afrontar el tram en mode ‘maximum attack’, assenyalant el tercer registre scratx i millor entre els FocuXtreme. El seu esforç, però, el va deixar a quatre dècimes del podi, que, rere Rovira, van formar, per aquest ordre, Fernando Eguren i Marc Cañellas. El pilot de l’Escuderia Lleida va superar el nou campió, adjudicant-se el segon lloc per set dècimes. No hi va haver canvis al capdavant, amb el segon triomf anual de Pere Rovira i Carles Planell, que els torna a deixar a les portes del títol per quart any consecutiu. A destacar també la cinquena posició final de Miquel Pons i Marc Que, dos debutants en el món dels ral·lis a inicis de 2016 i que finalitzen la temporada encadenant millors classificacions sobre terra i asfalt i en un excel·lent setè lloc a la taula definitiva.

La ColinXtreme va fer suar a els organitzadors per decidir els darrers vencedors de la temporada, mèrit que es van disputar fins a sis equips. Al final, el veredicte del jurat va anar a parar a Josep Ma Castillejo i Zwentibold Torres, que va ser un dels corredors que va demostrar rodar més a prop del límit –sense sobrepassar-lo…– en el tram estudiat.

torrefeta-florejacs-16

La FocuXtreme acomiada amb gran èxit la seva quarta edició, que manté la categoria com un veritable referent en la iniciació en el món dels ral·lis.

 

Resultat final IV Ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor:

1. Pere Rovira-Carles Planell (Escuderia Mollerussa), 57:06.6

2. Fernando Eguren-Dani Muntadas (Escuderia LLeida), a 3.6

3. Marc Cañellas-Marc Sauleda (Moto Club Igualada), a 4.3

4. Ferran Vilamitjana-Lídia Montaner (Escuderia La Garrotxa), a 5.4

5. Miquel Pons-Marc Que (Moto Club Igualada), a 38.5

6. Oriol Dot-Albert Trasserra (Escuderia La Garrotxa), a 45.7

7. Miguel Ibáñez-David López (Motor Club Sabadell), a 54.1

8. Raúl Barrionuevo-Aleix Hernández (Auto Club Ronçana), a 1:33.3

9. Iván Alba-Ramon Segarra (Escuderia Mollerussa), a 1:49.2

10. Jordi Coscollola-David Cendra (Escuderia Lleida), a 2:05.6

11. Abel Torrelles-Jesús Torrelles (Escuderia Lleida), 2:23.0

12. Roger Aymerich-Ferran Aymerich (Peu a Baix Motorsport), a 3:05.1

13. Josep Maria Castillejo-Zwentibold Torres (Escuderia Mollerussa), a 3:43.9

14. Marc Ventura-Eduard Pujadas (Escuderia Baix Empordà), a 4:56.3

15. Àlex Vilella-Imma Cargol (Escuderia Costa Brava), a 5:47.2

16. Josep Molas-Isaac Pujol (Escuderia Gironella), a 5:56.7

17. Àlex Gil-Alberto Gil (Motor Club Sabadell), a 6:47.5

18. Joan Cañiz-Francesc Sabaté (Moto Club Igualada), a 7:13.7

19. Josep Maria Mató-Marc Velázquez (Escuderia Costa Brava), a 7:19.7

20. Guillermo Álvarez-Alberto Fernández (Guillermo Álvarez Soto), a 12:45.3

21. Robert Robert Carreño-Oriol Espínola (Escuderia Costa Daurada), a 22:24.1

Patrocinadors-2016