Victòria al Rally de la Llana i nou lideratge de la FocuXtreme per a Fernando Eguren

• Eguren aprofita l’abandonament d’Aleix Solà i s’escapa al capdavant
de la classificació, amb 38 punts de marge.

• Diferències mínimes a una prova on el top 3 va acabar separat per
només 28,4 segons.

Fernando Eguren-Carles Planell van imposar-se al Rally de la Llana, tercera cita puntuable per a la challenge FocuXtreme 2018 i que eleva al pilot de l’Escuderia Lleida al lideratge del campionat quan aquest travessa el seu equador. Raúl Barrionuevo-Guillem Godayol i Miquel Pons-Marc Que van ocupar, per aquest ordre, un podi del que va quedar absent el fins ara líder del certamen, Aleix Solà, que va haver de dir adéu al segon tram.

La FocuXtreme arriba a l’equador del campionat amb la màxima competitivitat i igualtat entre els participants. Un total de 13 corredors es van aplegar a la línia de sortida del Rally de la Llana, a Sabadell, una prova sobre asfalt que encaixava a la perfecció amb la filosofia del certamen, amb un recorregut de sis trams, gairebé tots ells en baixada.

El duel entre Eguren i Solà començava a definir-se des del primer tram de la prova, Els Sants, de 8,81 km de llargada. El pilot de l’Escuderia Lleida s’anotava l’scratx seguit, a poca distància, de Solà, que quedaria retirat de la lluita per un toc al segon tram. Aquest cop d’efecte neutralitzava el seu lideratge al campionat, alhora que donava ales a un Eguren-Planell, que van continuar col·leccionant millors registres (i, en conseqüència, un important botí de punts) per anotar-se tots els sis en joc a La Llana.

Amb Eguren i Planell confortablement instal·lats al capdavant, l’atenció de la prova es va centrar en el duel per les places de podi, que van copsar Miquel Pons-Marc Que i Raúl Barrionuevo-Guillem Godayol. La batalla es va decidir a favor d’aquests segons poc abans d’arribar a l’únic service programat, tot i que les distàncies van ser mínimes al llarg de tot el ral·li.

Joan Casanovas-Albert Ribas i Gerard Fontaner-Xavier Jiménez van completar, per aquest ordre, el top cinc, just per davant de Roger Bergadà-Francesc Corsellas. Aquesta tripulació ha debutat aquesta temporada en el món dels ral·lis de la mà de la FocuXtreme, i està protagonitzant una gran evolució. Un total d’11 vehicles van completar la classificació a La Llana.

La FocuXtreme no tindrà gairebé temps per reposar, ja que la propera cita queda fixada per aquest dissabte, 29 de setembre, a Vidreres, sobre terra. La cita, que commemora el seu desè aniversari, estrenarà trams nous que segur faran les delícies dels pilots.

Des del campionat agraïm la feina i dedicació durant el Rally de la Llana dels organitzadors, el Motor Club Sabadell, i a tots els nostres patrocinadors: Motul, Pirelli-RVR Racing, Àrea Coll de Vic, MP Motorsport, Galfer, Tallers Girona i Restaurant Ca n’Yxelà.

Classificació Focuxtreme Rally de La Llana.