Victòria de Pere Rovira i Luis Torrado al Ral·li Pla d’Urgell

– Dani Muntadas-Oriol Vives i Llorenç de Ferrer-Guillem Paredes van ser els acompanyants al podi

– Destacat nivell de la competició, amb el top cinc en 58,6 segons

 

Pere Rovira i Luis A. Torrado es van endur el primer triomf de la temporada de la Challenge FocuXtreme, que va arrencar dissabte amb la disputa del Ral·li Pla d’Urgell. Els guanyadors van avantatgar en 12,9 segons a Dani Muntadas i Oriol Vives, que retornaven a la categoria després d’un any d’absència, i en 15,6” a Llorenç de Ferrer i Guillem Paredes, en una prova marcada per la igualtat entre els primers classificats, amb el top cinc separat per menys d’un minut.

S’esperava que els veterans de la FocuXtreme marquessin la pauta en la tercera edició de la Challenge, i així va ser. La prova, composada per dos trams de 11,99 i 11,1 km als quals s’havien de fer dues passades, va començar amb els millors registres d’entre els pilots de la categoria de Llorenç de Ferrer-Guillem Paredes i Dani Muntadas-Oriol Vives. De Ferrer iniciava 2015 decidit a deixar enrere el rosari d’avaries que van marcar el seu 2014, i Muntadas retornava amb molta força a la FocuXtreme després d’una temporada absent. Malgrat això, amb 21 km de competició coberts, eren Pere E. Rovira-Luis A. Torrado els qui arribaven a l’assistència com a cap de cursa, seguits a 4,3 segons de Muntadas i a 10,7” per Martí Blanco.

rovira2

El pilot de l’Escuderia Mollerussa seguia fidel al seu agressiu i espectacular pilotatge en l’inici de la segona secció. El primer tram de la mateixa, però, tornava a ser per a Llorenç de Ferrer, que escalava llocs alhora que retallava 2,1 segons a Rovira. El líder, però, va reaccionar amb el millor registre d’entre els Focus a l’especial B2, ampliant en conseqüència el seu lideratge als 10,1” sobre Muntadas i en 24”2 sobre De Ferrer.

El protagonista de la tercera posició provisional al final del segon bucle va iniciar un fort atac en els darrers dos trams de la prova, dominant els temps d’entre els FocuXtreme. Rovira, però, va saber resistir el tipus per anotar-se la primera victòria de la temporada, seguit de Dani Muntadas a 12,9 segons i amb 15,6 sobre Llorenç de Ferrer, que va tancar el primer podi de l’any. Martí Blanco-Luis Martínez i Abel Alonso-Marçal Monpió van tancar el top cinc.

Un total de 17 participants de la Challenge la categoria van aconseguir acabar la prova, havent de lamentar només les baixes de sis dels participants, tots ells per avaria mecànica. La propera cita de la FocuXtreme, el 2n Rally de Bellpuig, es disputarà el proper 16 de maig.

grup

Rally Pla d’Urgell, classificació general final FocuXtreme:

1. Pere E. Rovira-Luis A Torrado (Escuderia Mollerussa) 52:47.3

2. Dani Muntadas-Oriol Vives (Escuderia Costa Brava), a 12.9

3. Llorenç de Ferrer-Guillem Paredes (Escuderia Osona), a 15,6

4. Martí Blanco-Luis A. Martínez (Escuderia Lleida), a 32.8

5.Abel Alonso- Marçal Monpió (Escuderia Costa Brava) a 33.5

6. Sergio Cruz-Antoni Viñas (Escuderia Osona), a 58.6

7. Gerard Llordes-Carles Planell (Escuderia Lleida), a 1:04.0

8. Joan Soler-Isaac Pujol (PCR Sport), a 1:15.8

9. Marc Cañellas-Marc Sauleda (Moto Club Igualada), a 2:18.0

10. Emiliano Osuna-Arnau Parera (Motor Club Sabadell), a 2:35.0

11. Jona Davoz-Vicky Gorriz (PCR Sport) a 2:51.0

12. Jose Hurtado-David Míguez (Escuderia Costa Daurada), a 3:05.0

13. Iván Alba-Jaume Poch (Motor Club Sabadell), a 3:21.3

14. David Cárdenas-Pere Calvo (Escuderia Motor Terrassa), a 3:34.0

15. Jonathan Gomez-Oscar Gomez (PCR Sport), a 7:09

16. Juan P. Garcia-Francesc Olivé (Escuderia Motor Terrassa), a 10:55.6

17. Ignasi Ràbago-Marta Ylla (Escuderia Motor Terrassa), a 15:48.3

 

Patrocinadors