Molina i Camps abandonen a La Terrissa

Alejandro Molina i Laura Camps han hagut de retirar-se per avaria al Ral·li La Terrissa, primera prova puntuable per a la Copa Catalana de Terra i que ha quedat marcada per la pluja i el fang. Els campions de la FocuXtreme 2014 han patit un mal aterratge en un salt que ha malmès el protector del càrter del seu Focus ST i els amortidors posteriors, forçant-los a dir adéu a la prova en tancar el primer bucle. Un total de vuit inscrits a la FocuXtreme 2015 han aprofitat aquesta cita per posar a punt les seves màquines abans del debut a la Challenge. Els més destacats han estat Oriol Dot i Guillem Alsina, que han acabat en setè lloc i com a líders de la categoria Open.

Els campions de la Challenge FocuXtreme 2014 iniciaven la nova temporada al català de terra a La Terrissa amb la màxima il·lusió. La meteorologia, però, ha posat un puntet extra de pressió a la seva estrena, i els aiguats del matí han deixat molt malmesos els trams, obligant fins i tot els organitzadors a retallar alguns kilómetres cronometrats.

Molina i Camps han arrencat amb molta força a l’especial inaugural, Sant Cristòfol, d’11,8 kms. En el tercer kilómetre, un mal aterratge en un salt ha arrencat el protector de càrter del seu Focus ST,  malmetent de pas els amortidors posteriors i la direcció assistida. Malgrat aquestes difícils condicions, tots dos han assenyalat un destacable quart millor registre (12’42.8), segon entre els dues rodes motrius. Al següent sector selectiu, Molina i Camps han repetit posició, però han hagut de dir adéu a la prova un cop comprovar a l’assistència les dificultats per reparar l’avaria. Aquesta és la seva primera retirada de la seva encara jove carrera esportiva.

Fx test 20154La copilot Laura Camps ens detallava l’incident: “Hem aterrat malament en un dels salts del primer tram, però no ens n’hem adonat de la gravetat de l’avaria fins a meitat de l’especial, quan el cotxe ha començat a fer soroll. De fet, ens pensàvem que duiem una roda punxada, i no hem descobert l’abast de l’avaria fins el control stop, on ens han alertat de la pèrdua del protector del càrter i de què el cotxe perdia algun fluïd. D’ençà aquest moment, hem intentat no forçar la màquina al segon tram, però a l’assistència hem hagut d’abandonar”.  Camps, però, destacava les bones sensacions que els havia deixat la prova fins el moment de l’incident: “El cotxe és molt ràpid i l’Àlex estava mostrant un gran nivell de pilotatge, com demostren els temps. Ara, però, hem de posar el focus en reparar el cotxe i sortir al proper rally repetint la filosofia amb la qual hem afrontat aquesta prova”. Aquesta següent cita serà el Ral·li del Pla d’Urgell, previst els dies 11 i 12 d’abril.

Tot i no ser una prova puntuable per al campionat, a La Terrisa s’han  aplegat fins a vuit participants de l’edició 2015, el millor dels quals ha estat Oriol Dot, copilotat per Guillem Alsina, 7è scratch i guanyador en categoria Open. La victòria absoluta ha estat per al Mitsubishi Colt de Miquel Prat i Daniel Muntaner, campions de la Challenge FocuXtreme l’any 2013.

Resultats a: http://www.pde-racing.com/ralli/general.php?id=708

Patrocinadors