Arnau Ferré s’imposa sobre terra en l’igualadíssim ral·li de Bellpuig

– Els tres primers classificats van acabar en menys de 10”
– Pau González repeteix triomf a la ColinXtreme i es situa com a líder provisional de la FocuXtreme

 

Arnau Ferré i Arnau Parera, que retornaven al campionat després de dos anys d’absència, van ser els guanyadors del ral·li de Bellpuig, primera trobada de la challenge FocuXtreme sobre terra de la temporada 2017. La prova va ser igualadísima, amb grans alternàncies al capdavant i diferències de temps escasses entre els 20 pilots participants. Van completar el podi Ivan Alba-Manel Paredes, i els nous líders del certamen i vencedors de la ColinXtreme, Pau González-Eric Bellver.

La FocuXtreme va reunir al 4rt ral·li de Bellpuig a 20 participants per disputar la primera cita del campionat sobre terra. La prova significava, doncs, l’estrena dels nous pneumàtics Pirelli per a aquesta superfície, que van demostrar un excel·lent rendiment en la línia del comportament dels seus homòlegs d’asfalt a la cita inaugural del certamen. El menú de la prova contemplava dos trams, el primer, de 12 km, a recórrer en tres ocasions, i el segon, de 8,72 km, que es completaria dues vegades.

La igualtat de la prova va quedar ben reflectida en el primer bucle. Pau González va signar el primer scratx al tram llarg (9:42.8), aconseguint una notable diferènciade més de set segons sobre Fernando Eguren i Ivan Alba. A l’especial curta, però, González va caure al quart lloc a 6”7 del millor crono, obra d’Arnau Ferré, fet que deixava el seu liderat reduït a només 5 dècimes de segon.

A la segona passada va arribar el primer canvi de líder de la competició, amb Ferré recollint el testimoni de González, que després de patir alguns problemes al tram curt, on només va poder ser 8è, va caure a la cinquena plaça provisional. Les diferències a la general seguien essent mínimes, amb Ivan Alba, autor de l’scratx al tram A2, a només 1”5 del líder i Miquel Pons a 7”1.

La victòria final es decidiria, doncs, a un sol tram. De nou, González va repetir scratx en els 12 km cronometrats amb el temps més ràpid de la jornada, 9:27.3, escalant de la cinquena a la tercera plaça final i convertint-se en nou líder del campionat. Arnau Ferré va ser segon, assegurant-se de pas el triomf a la prova, i Aleix Solà, que debutava en les competicions sobre terra, va ser tercer i escalava a la quarta plaça de la general. Va completar el podi en segona posició Ivan Alba, autor d’una cursa de menys a més.

Des de la FocuXtreme agraïm la bona organització de WRC Management i a tots els sponsors que han fet possible la competició. La propera cita del campionat marcarà el retorn a l’asfalt i es desenvoluparà en un indret encara per desvelar el proper 10 de juny.